Herinnering: verhalenprijsvraag Pointe 25 jaar

Pointe bestaat 25 jaar en daarom organiseert de redactie van Dedicon een verhalenprijsvraag.

Het thema van de prijsvraag is: ´onderweg´.
Een kleine toelichting: Bij dit thema gaat het om reisverhalen en vertellingen van belevenissen van klein tot groot, waar gebeurd, gedroomd of in een mooie mengvorm, die onderweg, op pad of anderszins voortgaand hebben plaatsgevonden of zich hadden kunnen voordoen.

Er is een eerste prijs van € 125,-, een tweede prijs van € 75,- en een derde prijs van € 50,-.

De inzendingen, die na ontvangst worden geanonimiseerd, worden beoordeeld door een jury, die bestaat uit 3 personen, zijnde Hilly Appel, redacteur van Dedicon, Leonie Dijkman, Bibliothecaris bij Dedicon, en Jaap van der Hoest, redacteur van Pointe.
Maar de jury beperkt zich tot het selecteren van 5 nominaties uit de inzendingen. Deze nominaties worden vervolgens in Pointe gepubliceerd en dan is het aan de lezers om de prijswinnaars aan te wijzen.

De beste inzendingen worden in Pointe gepubliceerd. Door deel te nemen aan de prijsvraag gaan inzenders met publicatie akkoord. Zij ontvangen hiervoor geen vergoeding. Over de uitslag van de prijsvraag kan niet worden gecorrespondeerd en inzendingen worden niet teruggestuurd.
Iedereen -ook wie buiten Nederland woont- kan deelnemen, met uitzondering van de juryleden.

Een verhaal mag niet meer dan 1500 woorden tellen en moet in de Nederlandse taal geschreven zijn. Korte citaten in een andere taal zijn toegestaan. Een deelnemer mag maximaal 3 verhalen inzenden.

De verhalen moeten op papier uitgeprint of in digitale vorm als bijlage bij een e-mail worden ingezonden. In het laatste geval moet het bestand zijn gemaakt met WordPad, Word of Kladblok (NotePad).
Inzendingen moeten, voorzien van naam, adres en leeftijd, worden gestuurd naar:
Dedicon t.a.v. Redactie Pointeprijsvraag, Postbus 24, 5360 AA, Grave.
of per e-mail naar: redactie@dedicon.nl . Op de envelop, of als onderwerp in een e-mail, moet worden vermeld: Verhalenprijsvraag Pointe 25. Inzendingen moeten uiterlijk op 1 juni 2011 zijn ontvangen.

***
terug naar de inhoudsopgave
terug naar de beginpagina van Pointe
terug naar de beginpagina van de website