EN DAN - Over het beginnen van het nieuwe jaar


korte beschouwing van de redacteur

Ja, en dan is het zover.
Vuurwerk en bijbehorend geknal, oliebollen en allerlei hapjes, gewone watertjes en speciale biertjes, warmrode wijnen en bruisende champagnes …. en nog veel meer zintuigen prikkelende interne en uiterlijke toevoegingen en toedieningen helpen en begeleiden ons het nieuwe jaar in.
O jee, wij hebben handenvol plannen en een waaier aan goede voornemens. Uiteraard, wij zetten door en laten ons niet zomaar van ons pad brengen. Heus, wij hebben erover nagedacht, de voordelen tegen de nadelen afgewogen. Je krijgt er, immers, zoveel voor terug. Dan wil je wel even doorbijten. Dat je al tien maal gestopt bent en toch weer door de knieën bent gegaan, wil niet zeggen dat je het deze keer niet volhoudt.
Echt waar, in het nieuwe jaar ga je eindelijk dat boek lezen. Het is een klassieker en mag daarom niet op je lijstje gelezen werken ontbreken. En zo zijn er nog wel een paar. Het zijn investeringen in tijd, maar het levert wel verrijking op.
En waar de vakantiereis heen zal gaan weet je nog niet, maar het moet iets bijzonders zijn. Dat zal het ook worden. Wij hebben nog wel een verlanglijstje. In goed overleg maken wij een mooie keuze.
Een kookcursus schuif je nog een jaartje door. Je moet je hoeden voor zelfoverschatting. Je talenkennis heeft echter enig onderhoud nodig. Misschien kan je af en toe een boek in de oorspronkelijke taal lezen. Dan kan je dubbelwerk doen, twee voornemens gelijktijdig inlossen.

***
terug naar de inhoudsopgave
terug naar de beginpagina van Pointe
terug naar de beginpagina van de website