NIEUWS UIT VLAANDEREN

van Jean Bos

Programma met poëzie en muziek in de Stedelijke Openbare Bibliotheek Genk

Zoveel gradaties van slechtziendheid of blindheid er zijn, zoveel uitdrukkingsvormen zijn er misschien wel voor poëzie. De dichter die kleuren ziet vervagen, vat ze in woorden van herinnering, vangt ze in lijnen van verlangen. Hij houdt ze vast, ergens in zijn ziel, ook al zijn ze al jaren uit zijn ogen.
Hij die in het geheel geen kleuren kent, kan twee dingen doen: kijken door de mond, de woorden van anderen, of schilderen met een zelfgemaakt pallet. Dat laatste is moeilijker, maar naar ik hoop toch het meest authentiek.

Op maandag 21 mei om 20:00 verzorgen Jean Bos en de jonge gitariste Machteld de Boer een programma met poŽzie en muziek. Dit optreden kadert in de week van de handicap. De gedichten handelen over beelden, niet zien, en de stad. Jean zal uit eigen werk voordragen en geeft hier en daar ook toelichting bij enkele gedichten.
Machteld is een ziende gitariste en speelt werk van Domenico Scarlatti, Heitor Villa-Lobos, Astor Piazzolla, Joaquin Rodrigo, Leo Brouwer, Agostin Barrios, Gauçelme Faidit en Peter Maxwell-Davies.
Belangstellenden kunnen terecht op het volgende mailadres:
jean.bos@scarlet.be .

***
terug naar de inhoudsopgave
terug naar de beginpagina van Pointe
terug naar de beginpagina van de website