ONTMOETINGSDAG POINTE OP 30 SEPTEMBER 2006


Op 30 september a.s. vindt voor iedereen die belangstelling heeft voor het schrijven door en over blinden en slechtzienden een ontmoetingsbijeenkomst plaats te Utrecht, in De Paraplu (Van Bijnkershoeklaan 10).

Voor deze ontmoetingsactiviteit, die Stichting Dr. Alam Darsono samen met Stichting KUBES organiseert, is het volgende programma opgezet:

- 11:00 uur: Opening van de zaal, ontvangst met koffie en thee.
- 11:30 uur: Terugblik op 20 jaar Pointe.
- 12:30 tot 13:30 uur: Lunch.
- 13:30 uur: Voordracht van Christine Crutsen, een ziende schrijfster die over een visueel gehandicapte heeft geschreven, gevolgd door discussie.
- 14:30 uur: Pauze met koffie en thee.
- 15:00 uur: Bekendmaking van de uitslag van de dialogenprijsvraag, uitvoering van enige dialogen.
- 15:45 uur: Presentatie van de roman Madeleine in de ongeziene wereld, geschreven door Alam Darsono.
- 16:00: Presentatie over het werk van KUBES.
- 16:45 tot 17:00 uur: Napraten onder het genot van een drankje.

Deelname aan deze ontmoetingsdag kost € 10, -. Consumpties zijn bij deze prijs inbegrepen.
Wie wil deelnemen kan € 10, - overmaken op girorekeningnr. 2884329 van Stichting dr. Alam Darsono te Voorschoten of eerst een bericht sturen naar het e-mailadres van de penningmeester: rboelhouwer@casema.nl
Wie nadere informatie wil hebben, kan contact opnemen met Jaap van der Hoest, tel. 010-5916794 of per e-mail: jvdhoest@kabelfoon.nl
De locatie waar de ontmoetingsdag wordt gehouden is ontmoetingscentrum De Paraplu, gelegen aan de Van Bijnkershoeklaan 10 in Utrecht. De locatie is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer (sneltram of bus 7) en met de auto (gratis parkeren), zie www.deparaplu.nl voor een routebeschrijving.

Hier volgt de routebeschrijving voor wie vanaf NS-station met de sneltram wil komen:
Aankomst met de trein op Utrecht Centraal. Het is dan het handigst om naar het noord-einde van het perron te lopen (dat is de richting die de treinen naar Amsterdam/Rotterdam/Den Haag/Amersfoort rijden) en daar de trap af te lopen naar de tunnel. Op het bord boven de tunnel staat, voor wie dit zou kunnen lezen, "Van Sijpesteijnkade / Leidseveer". Aan het einde van de trap rechtsaf de tunnel ingaan en die bijna helemaal tot het einde uitlopen. Net voor het einde van de tunnel de laatste afslag (en trap) naar rechts naar de sneltram nemen. Hier staat niet aangegeven dat deze uitgang naar de sneltram leidt. Boven aan de trap naar links. Daar is meteen het perron van de tram richting IJsselstein en Nieuwegein Zuid (beide zijn goed). In de tram 2 strippen afstempelen. Uitstappen bij de derde halte, aangeduid met Oktoberplein Zuid, welke als het goed is ook wordt omgeroepen. Na het uitstappen het perron aflopen tegen de rijrichting van de tram in en rechtsaf de trambaan oversteken. Wachten tot het verkeerslicht groen is en dan de driebaansweg oversteken om vervolgens de Admiraal Helfrichlaan in te lopen. Na het winkelcentrum (aan de Admiraal Helfrichlaan) te zijn gepasseerd rechtsaf de Van Bijnkershoeklaan inslaan. Na een kleine 100 meter ligt aan de linkerkant van de straat De Paraplu. Loop links door het hek en ga naar binnen.
Wie dit bericht nog eens rustig wil nalezen, kan terecht op de website www.alamdarsono.nl

Over Christine Crutsen:
Deze auteur heeft 4 romans geschreven, te weten:
- In IJzeren zwijgen
- Een koningswens
- Na het feest
- Naakt met cactus
Deze romans zijn als gesproken boek opgenomen in de collectie van de NLBB. Na het feest en Een koningswens zijn ook in braille verkrijgbaar.
Van Christine Crutsen heeft de NVBS ´Bakjes Troost´, een boekje met korte verhalen, uitgegeven. Op de website www.Pengaarde.nl is via een link informatie van deze auteur te vinden, alsmede het verhaal Hoedje uit ´Bakjes Troost´.

***
terug naar de inhoudsopgave
terug naar de eerste pagina van de website