AARDIG OM TE WETEN - mededelingenrubriek


Doe mee aan de columnwedstrijd 'Ziende(r)ogen'!

Heb je een vlotte pen? Of vind je het gewoon leuk om te schrijven? Doe dan mee aan de columnwedstrijd van Ziende(r)ogen. In aanloop naar Ziende(r)ogen fit!, de tweede landelijke slechtziendendag op 21 januari 2012, nodigen we iedereen uit om een column te schrijven over ervaringen met slechtziendheid. Ook als je goed ziet of als je helemaal niks ziet ben je van harte uitgenodigd om mee te doen. De winnaar ontvangt een cadeaubon van 100 euro. Het thema van de wedstrijd is 'Wat geeft jou energie?'.
Vorig jaar ontvingen we ruim 100 inzendingen. De 20 allerbeste columns zijn toen gepubliceerd in een mooie bundel. Ook dit jaar zullen de beste columns weer in een speciale bundel worden opgenomen; alle overige inzendingen zullen bij toerbeurt op de website www.slechtziendendag.nl worden gepubliceerd. De winnaar wordt gehuldigd tijdens Ziende(r)ogen door jurylid Annemiek van Munster. We hopen het aantal inzendingen van vorig jaar te overtreffen. Met de columnwedstrijd en de slechtziendendag willen we slechtziendheid onder de aandacht brengen.

Jury

De jury bestaat uit Annemiek van Munster, Elian Deenik, Dorry de Kruiff en Christel van de Burgt. Zij hebben alle vier grote affiniteit met zowel schrijven als slechtziendheid. De columns zullen geanonimiseerd aan de jury worden voorgelegd.
Annemiek van Munster schrijft columns voor diverse tijdschriften, blogt voor Koninklijke Visio en debuteerde in 2010 als schrijfster van '+23, Een revalidatieproces in beeld';
Elian Deenik, vanaf haar geboorte zeer slechtziend, is moeder van twee dochters, schrijft columns en werkt freelance als redacteur bij Dedicon, uitgever van o.a. gesproken lectuur;
Dorry de Kruiff was jaren Coördinator Voorlichting van de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden (NVBS) en voorvechtster van (h)erkenning van de positie van slechtzienden;
Christel van de Burgt blogt over journalistiek en communicatie en werkt als communicatiebeleidsmedewerker bij Viziris, de netwerkorganisatie van en voor mensen met een visuele beperking.

Voorwaarden

Columns mogen niet langer zijn dan 500 woorden en moeten uiterlijk op 31 december 2011, voorzien van naam, adres, telefoonnummer en emailadres en als worddocument, zijn ingediend via columnwedstrijd@nvbs.nl. Door deelname verleen je de NVBS het gebruikersrecht van de column voor publicatie in de bundel en/of de website.
We zien je column met belangstelling tegemoet!

***
terug naar de inhoudsopgave
terug naar de beginpagina van Pointe
terug naar de beginpagina van de website