Verhalenprijsvraag winter 2014/2015 van Stichting Dr. Alam Darsono


Om het schrijven door blinden en slechtzienden in de voorliggende winter te stimuleren organiseert Stichting Dr. Alam Darsono een verhalenprijsvraag.

Voor deze prijsvraag kunnen verhalen worden ingezonden die beginnen met de zin:
"Hoe lang bent u al zo?" of
"Hoe lang hebt u het al?".
Ook kunnen verhalen worden ingezonden naar aanleiding van deze vragen.

Het gaat om verhalen van klein tot groot, waar gebeurd, gedroomd of gewoon verzonnen. Er geldt geen beperking voor het aantal woorden. Wel moet het aantal gebruikte woorden passen bij het verhaal.

Wat zijn de prijzen?


Er is een geldprijs van 150. Daarnaast kunnen eervolle vermeldingen worden toegekend.

Wie beoordelen de inzendingen?


De inzendingen, die na ontvangst worden geanonimiseerd, worden beoordeeld door een jury waarvan de samenstelling later bekend wordt gemaakt.

Wat gebeurt er met de inzendingen?


De beste inzendingen worden in Pointe gepubliceerd. Door deel te nemen aan de prijsvraag gaan inzenders met publicatie akkoord. Zij ontvangen hiervoor geen vergoeding. Over de uitslag van de prijsvraag kan niet worden gecorrespondeerd en inzendingen worden niet teruggestuurd.

Wie kunnen deelnemen?


Iedereen die iets aan zijn/haar ogen mankeert -ook buiten Nederland wonend - kan deelnemen, met uitzondering van de juryleden.

Waaraan moet worden voldaan?


Inzendingen moeten in de Nederlandse taal geschreven zijn. Korte citaten in een andere taal zijn toegestaan. Een deelnemer mag maximaal 3 teksten inzenden. Het kan een verhaal in gebruikelijke vorm zijn, maar ook een tekst voor een toneelstuk, hoorspel of filmscript, dan wel voor een epos of een bijzondere brief of briefwisseling. Ook mogen het beschouwende stukken of besprekingen zijn. Er mag zowel in poëzie als in proza geschreven worden.

Hoe moet worden deelgenomen?


De verhalen kunnen in digitale vorm als bijlage bij een e-mail worden ingezonden of op papier in een envelop. In het eerste geval moet het bestand zijn gemaakt met WordPad, Word of Kladblok (NotePad).

Hoe moet worden ingezonden?


Er zijn 2 mogelijkheden om in te zenden:
Per e-mail naar: jvdhoest@kabelfoon.nl
op papier in zwartschrift. Het adres is: Pointe, Spechtstraat 21, 3145 XJ Maassluis.
Als onderwerp in een e-mail, of ingeval van papier op de envelop, moet worden vermeld: Prijsvraag Stichting Dr. Alam Darsono.

Tot wanneer kan worden ingezonden?


Ingezonden kan worden tot uiterlijk 20 maart 2015 (de dag waarop volgens de kalender de lente begint).

***
terug naar de inhoudsopgave
terug naar de beginpagina van Pointe
terug naar de beginpagina van de website